Работно време

Понеделник-Неделя 00:00 - 23:59

Телефон за връзка

+359887449897

Изготвяне на оферта

info@vikuslugi-sofia.com

Отпушване на канал с няколко прости метода

Запушена канализация – как да се справим сами?

Всички сме изпадали в ситуацията да измием съдовете след вечеря и да забележим, че мивката се оттича по-бавно, отколкото обикновено или изобщо не се оттича. Това означава, че някъде по канала са се натрупали мазнини или отпадъци и това води до запушване. Предлагаме няколко начина за отпушване на канал в домашни условия.

Отпушване със сода и оцет

Една от най-популярните и ефективни естествени препарати за отпушване на канали. Смесвате 1/3 от чаша сода за хляб с 1/3 от чаша оцет и изсипвате сместа директно в мивката. Оставете да престои един час, а за най-добър ефект-цяла нощ. Накрая изплакнете обилно с вода.

Отпушване с вряща вода

Един от най-старите трикова за отпушване на канал, ефективен при не много сериозно запушване. Сложете в тенджера вода и изчакайте да заври. След това бавно и внимателно изсипете в канализацията. Това е най-бързият и лесен начин за отпушване на канал на мивката, но трябва да бъдете много внимателни, когато го прилагате при полипропиленови тръби.

Почистване на сифона

Това е малко по-сложен начин за отпушване на мивка, които изисква повече сръчност. Поставете празна кофа под мивката, в която ще се събере водата и отпадъците, след като махнете сифона. Използвайте ключ, с който да разкачите сифона и го извадете от тръбата на канализацията. Изсипете всичко в кофата, почистете тръбата на канала и измийте хубаво сифона преди да го поставите отново. Ще се изненадате колко мръсотия и отпадъци се натрупват в самия сифон, но след като го почистите старателно е много вероятно да сте се справили със запушването.

Отпушване със сол и сода за хляб

Още един евтин и ефективен начин за отпушване на канал. Просто смесете половин чаша сол с половин чаша сода за хляб и я изсипете в запушения канал. Оставете да подейства 10-20 минути и след това изсипете вряла вода. Тези три съставки, които всеки има в кухненския си шкаф, ще предизвикат реакция, която трябва да разтвори всички натрупани отпадъци.

Отпушване с препарати

Ако всички изброени по-горе методи не дават резултат, може да прибегнете до употребата на препарати за отпушване на канали, които действат по-агресивно на запушената канализация. За съжаление те не винаги дават очаквания резултат, а са в пъти по-скъпи от естествените продукти.

Когато опитите Ви сами да отпушите канала в дома си се окажат неуспешни, най-добре е да се доверите на професионалисти в тази област и да повикате фирма за отпушване на канали.

Обаждане