Работно време

Понеделник-Неделя 00:00 - 23:59

Телефон за връзка

+359887449897

Изготвяне на оферта

info@vikuslugi-sofia.com

Как да постъпим при ВиК авария у дома?

Какво да направим, когато вкъщи се спука тръба?

ВиК авариите са най-често срещаните причини за наводнения в домакинствата. Спуканата тръба във водопроводната или канализационната инсталация може да причини огромни щети във Вашето жилище, а също и в съседите. Най-важното нещо, което трябва да направите при авария, е да запазите спокойствие. Предлагаме няколко стъпки, които да следвате, за да сведете до минимум последствията за дома Ви.

Спрете водата от главния спирателен кран

Най-бързият начин да се предпазите от последствията от спуканата тръба е да спрете водата в дома си. Това става като спрете изцяло водоподаването към жилището си от спирателния кран, който е разположен при разклонение, което тръгва от главния щранг към апартамента Ви. Оставете отворени всички батерии или смесители, за да може да се изтече от тръбите останалото количество вода.

Изключете бойлера си

Ако разполагате с бойлер, изключете го от електрическата мрежа. Отново източете и горещата вода от всички батерии в дома ви.

Изключете електричеството

При ВиК авария е много вероятно водата да е достигнала до електрически контакти или предпазители, затова е препоръчително да спрете електричеството в дома си.

Документиране на щети

Водата несъмнено нанася сериозни щети в жилищата. Ако разполагате с имуществена застраховка, направете снимки, за да документирате всички последствия и ги представете на застрахователя си.

Почистете водата

Ако наводнението е сериозно и не можете да се справите с отстраняването на водата сами, ще се наложи да потърсите професионална помощ за отводняване на помещенията. Ние разполагаме с необходимата техника и сме на Ваше разположение ДЕНОНОЩНО, за да Ви помогнем.

Откриване и отстраняване на теча

Понякога течът от спукана тръба може да се види с просто око. Чести са случаите, когато за да бъде локализиран проблема са необходими професионална техника и умения. Нашите водопроводчици са с дългогодишен опит в откриването и отстраняването на течве. При възникване на ВиК авария в дома Ви свържете се с наш екип. Без значение колко е часа и в кой квартал на София се намирате, ние ще се отзовем бързо и ще се справим с всеки ВиК проблем.

Обаждане