Работно време

Понеделник-Неделя 00:00 - 23:59

Телефон за връзка

+359887449897

Изготвяне на оферта

info@vikuslugi-sofia.com

Какво да не изхвърляме в тоалетната

Кои са нещата, които никога не трябва да пускаме в тоалетната?

Има някои неща, които никога не трябва да хвърляте в тоалетната чиния, за да поддържате канализационната си системата безпроблемна. За да сте сигурни, че вашите тръби няма да се запушат, прочетете нашата статия и имайте едно наум, когато изхвърляте нещо в тоалетната.

Никога не изхвърляйте:

Бебешки / мокри кърпи

Всеизвестен факт е, че мокрите кърпички не се разграждат във водата. Никога не ги изхвърляйте в тоалетната си, защото те често водят до запушване на тоалетната или канализационната инсталация в дома Ви. Дори кърпичките, които рекламират като разградими, не се разпадат по начина на тоалетна хартия, което в крайна сметка може да причини проблеми с канализацията.

Памучни тампони и други памучни продукти

Памучни топки, памучни тампони и всякакви памучни изделия не са безопасни за канализацията – те не се разграждат, слепват се в тръбите и водят до запушване на канала.

Продукти за дамска хигиена

Това може да Ви изненада, но тези продукти (тампони, превръзки) никога не трябва да се изхвърлят в тоалетната. Те са предназначени да абсорбират водата, а не да се разпадат в нея. Това означава, че значително ще се разширят когато ги пуснете в тоалетната, а това от своя страна ще доведе до запушвания в канализационната инсталация.

Пелени

Точно както продуктите за дамска хигиена, бебешките пелени са предназначени да абсорбират водата. Изхвърляйте ги единствено в кофа за пелени, а не в тоалетната, за да избегнете щети по канализацията.

Медикаменти

Ако имате стари лекарства, които трябва да изхвърлите, не ги пускайте в тоалетната. Водата не ги разгражда напълно, което означава, че лекарството попада във водата и може да причини токсични ефекти върху околната среда.

Цигари

Освен че причиняват запушвания, цигарените фасове са направени от токсични химикали които остават във водата при изхвърлянето им в тоалетната.

Котешка тоалетна

Някои марки котешки тоалетни твърдят, че могат да се разграждат, но повечето тоалетни не използват достатъчно вода, за да могат да я прекарат през канализацията. Не изхвърляйте котешки отпадъци в тоалетната, защото практиката ни показва, че те са най-срещаната причина за запушена тоалетна.

Мазнина от готвене

Точно както не трябва да изхвърляте мазнината за готвене в канализацията, така и никога не трябва да я изсипвате в тоалетната. Когато мазнината се охлади, тя се втвърдява и води до риск от запушване на канализацията.

След като разбрахте какво не трябва да изхвърляте в тоалетната, за да избегнете запушване, но въпреки това се сблъскате със запушена тоалетна, съветваме Ви да потърсите професионална помощ

Нашият екип може да се справи със всяко запушване в канализационната Ви инсталация. Разполагаме с професионална техника за отпушване на тоалетни, мивки, сифони и канали. Можете да се свържете с наш водопроводчик ДЕНОНОЩНО на телефон 0887449897 и да заявите посещение. Обслужваме всички квартали на София без почивен ден и предлагаме услуги на най-добрите цени.

Обаждане